Het digitale Jan van Haasteren museum!

Jumbo presenteert: Studio Jan van Haasteren

Jan van Haasteren tekent al tientallen jaren humoristische platen. Om aan de grote vraag naar Jan van Haasteren puzzels te voldoen heeft Jumbo ‘Studio Jan van Haasteren’ opgericht. In deze studio werken Rob Derks en Dick Heins, twee talentvolle illustratoren, samen met hun idool Jan aan nieuwe dolkomische puzzelplaten. Hieronder stellen wij hen graag aan jullie voor.

Dick Heins is al sinds jaar en dag bezig met papier en potloden. Bekendheid heeft hij gekregen door zijn illustratieve bijdragen aan Bingo Junior, Baldo, Mooie Keetje, Napoleon en Junior Suske en Wiske. Op dit moment werkt Dick hard aan zijn serie "40 Hours" voor de Eppo en is hij druk bezig een nieuwe serie "Pjotr" op poten te zetten op scenario van Willem Ritstier. Net als Rob mag Dick graag plaats nemen achter het fornuis, is gek op lezen, mag graag met zijn hond "Bing" wandelen en ging helemaal uit zijn dak toen de vraag langs kwam om samen te werken met zijn grote idool Jan van Haasteren in zijn pas opgerichte studio.

Rob Derks begon al tijdens zijn opleiding voor tekenleraar met het maken van strips en illustraties en richtte niet lang daarna met enkele bevriende striptekenaars Studio Noodweer op. Landelijke bekendheid kreeg hij met zijn strip Pakje Bakmeel voor Metro en met zijn samenwerking met Joris Lutz voor de kinderboekenserie Fred van Honderloo. Al snel ontdekte Rob zijn voorliefde voor het tekenen van komische kijkplaten. Zo tekent Rob bijvoorbeeld al jaren de voetbalposters voor de firma Eriks, waarvoor Jan van Haasteren in het verleden ook veel posters heeft getekend. Op die manier kwam Rob ook in contact met zijn grote voorbeeld. Hij was dan ook erg vereerd toen Jumbo hem vroeg om deel uit te maken van Studio Jan van Haasteren.

De eerste plaat van Studio Jan van Haasteren is 'The Winter Fair'. Deze is getekend door Rob Derks onder redactie van Jan van Haasteren.

< Ga terug