Het digitale Jan van Haasteren museum!

Mars Gremmen

Wie is Mars Gremmen?

Mars Gremmen (1969) is geboren in Nijmegen. Zijn eerste strip was 'Meneer Foutjes', die hij van 1994 tot 1997 samen met Kees de Boer maakte voor Stripblad Sjors & Sjimmie.

Hij publiceerde strips, cartoons, illustraties en karikaturen in bladen als ‘National Geographic Junior’, ‘Stripblad Eppo’ en ‘Veronica Magazine’. Voor zijn strip ‘De ontdekkers’ ontving hij de Stripschappenning ‘Jeugdalbum van het jaar’. In 2020 leverde hij samen met 75 Nederlandse en Vlaamse striptekenaars een grafische bijdrage aan het gratis collectieve stripboek 'Striphelden versus Corona'. In zijn vrije tijd is hij ook enthousiast vogelspotter!

Mars droomde er al jaren van om humoristische kijkplaten te maken. Als hij om zich heen kijkt ziet hij continu grappige taferelen die hij graag in een tekening zou willen verwerken. De tekenaars hebben altijd eigen karakters in de puzzel. Een rood olifantje en een ijsvogeltje zullen regelmatig voorkomen in de tekeningen van Mars. Vanaf de tweede plaat zit het ijsvogeltje erin, die mocht niet mee naar de kapper!

< Ga terug