JvH-puzzels.nl, voor alle Jan van Haasteren fans!

Mars Gremmen

Profiel

Mars Gremmen is geboren in 1959 in Nijmegen. Hij is stripschrijver en -tekenaar. Hij is sinds 2021 aan de studio verbonden.

De eerste puzzel die hij maakte voor de studio was ‘bij de kapper’.

Jeugd en Opleiding

Mars droomde er al jaren van om humoristische kijkplaten te maken. Als hij om zich heen kijkt ziet hij continu grappigere taferelen die hij graag in een tekening zou willen verwerken.

Daarnaast is hij is een enthousiaste vogelspotter. In zijn puzzelplaten kun je ook altijd een ijsvogel en een vogelaar vinden.

'Laat mij maar tekenen!'

Carriere

Zijn carrière begon in 1994 bij Stripblad Sjors & Sjimmie (voorheen Eppo), waar hij zijn eerste strip tekende genaamd ‘meneer foutjes’. Daarna volgde er nog vele andere strips en illustraties voor bladen als Hello You, ‘National Geographic Junior’ en ‘Veronica Magazine’. ‘Hij ontving in 2016 voor zijn strip ‘de ontdekkers’ een stripschap penning voor het beste jeugdalbum van het jaar.

Ook heeft Mars voor ‘cafe de wereld’, dat onderdeel was van het programma ‘De wereld draait door’, enkele karikaturen gemaakt.

In 2020 tijdens de coronapandemie leverde hij samen met 75 Nederlandse en Vlaamse striptekenaars een grafische bijdrage aan het gratis collectieve stripboek ‘striphelden versus Corona’.