JvH-puzzels.nl, voor alle Jan van Haasteren fans!

Rob Derks

Profiel Rob Derks

Rob Derks is geboren in 1974 in Nijmegen en is een (strip)tekenaar en illustrator. Hij woont in Nijmegen met zijn 3 kinderen.

Rob tekent sinds 2012 voor de studio. De eerste puzzel die hij tekende voor de studio was de Winterfair  

Jeugd en Opleiding

Rob groeide op in Nijmegen. Hij volgde de opleiding tot tekenleraar, maar ontdekte dat zijn passie bij tekenen lag en niet bij het lesgeven.

Hij koos in 2001 ervoor samen met 3 anderen tekenaren een eigen tekenstudio op te richten. Hun studio heet Noodweer en is ondertussen uitgegroeid naar 6 tekenaars.    

'Laat mij maar tekenen!'

Carriere

Rob zijn carrière begon in 1999 met het maken van de strip Pakje Bakmeel voor het dagblad Metro. Het verhaal ging letterlijk over een doos bakmeel. Voor studio Noodweer maakte hij onder anderen tekeningen voor de Nederlandse Politiebond, ProRail, LAKS, Arcadis, Band zonder Banaan en Uitgeverij Zwijsen.

Sinds 2008 illustreert Rob voor de Kinderboekenserie Fred van Honderloo. Waarin de lezer de avonturen van hond Fred volgt. In 2014 is Jumbo begonnen met het uitgeven van een nieuwe puzzellijn. Pieces of History. De tekeningen zijn gemaakt door Rob. Hierin neemt hij de puzzelaar mee de geschiedenis in.

Tegenwoordig tekent hij ook etiketten voor een bierbrouwerij Den Drul.