JvH-puzzels.nl, voor alle Jan van Haasteren fans!

Wilma van den Bosch - Profiel

Profiel

Wilma van den Bosch is in 1959 geboren in Canada en woont tegenwoordig in Ede. Zij is als laatste bij het team gekomen van Studio Jan van Haasteren. Ze tekent sinds 2021 voor de studio waarin zij voornamelijk werkt voor de Juniorlijn van Jan van Haasteren. Haar eerste puzzel was dan ook ‘de Sneeuwpop’.

Jeugd en Opleiding

Wilma heeft de eerste jaren van haar jeugd in Canada gewoond. Op haar tiende verhuisde het gezin terug naar Nederland. Na haar middelbare school heeft zij twee jaar de lerarenopleiding gevolgd voor de vakken tekenen en handvaardigheid. Toch bleek het beroep docent niet wat zij zocht.

Charles Schultz en Dr. Seuss waren haar inspiratiebronnen en door een interview met Morris (Lucky Luke) in de Volkskrant besefte ze dat ze strips wilde gaan maken.

'Laat mij maar tekenen!'

Carriere

Al op jonge leeftijd tekende zij. Eerst in Canada voor Canadese Stevenswille en later in Nederland voor onder andere weekbladen als Donald Duck, Bobo, Tina en de Fabeltjeskrant.

Ook voor Disney heeft zij veel gedaan. Eerst als schrijver en later om haar eigen verhalen te tekenen. Wilma heeft ook een eigen stripblad genaamd Prinses Aster over verre planeten en sterren.

In 2024 heeft zij de prestigieuze oeuvre prijs "Stripschapsprijs 2024" in ontvangst mogen nemen!