Nieuwe ontdekkingen archief

Na een bezoek aan Jan hebben Anja en Rita de bevestiging gekregen, dat hij één Rick de Kikker puzzeltje heeft getekend, een kleintje. Het is een houten puzzeltje van 20 stukjes, een Pin Kwin product uit ca 1967.

Vorig jaar (in 2011) heeft Holdson in Nieuw Zeeland een jubileum pakket uitgegeven voor alleen de Nieuw Zeelandse markt. Het pakket bestond uit 3 puzzels, waarvan één van de drie een Jan van Haasteren was: Circus Time.

In 1975 zijn behalve een serie van zes puzzeltjes met 63 stukjes ook nog twee vloerpuzzels uitgebracht door King. Jan van Haasteren heeft de afbeeldingen oorspronkelijk getekend als posters en zonder zijn medeweten heeft de uitgever er twee vloerpuzzels van gemaakt, ieder met zestien grote puzzelstukken.

Van twee fans die bij Jan van Haasteren op bezoek zijn geweest (wie anders dan Anja en Rita - gekvanjvh) is het nieuws gekomen, dat er in Japan in 1982 al puzzels van Jan gemaakt zijn.

Op de pagina "alle puzzels - naar grootte - klein" zijn vijf oude puzzels bij gekomen; 3 puzzelkaartjes die destijds bij de Bolletje beschuit zaten (10 stukjes), een reclamepuzzel van Amsterdam Airport Schiphol (200 stukjes) en de originele reclamepuzzel van DPD post (368 stukjes)